Dierenarts Peter Klaver

peter Klaver

Ik heb 1 oktober 2013 de kliniek WHG Westerhuis in Dodewaard overgenomen. De kliniek heet nu dierenkliniek Kliniek Klaver4Dieren en Westerhuis, voor reguliere en complementaire diergeneeskunde bij gezelschapsdieren, wildlife en exoten. Ik behandel voornamelijk honden en katten en zal door de op het gebied van homeopathie bekende dierenarts Atjo Westerhuis verder worden opgeleid in de complementaire diergeneeskunde en specialistische operaties bij hond, zoals aan knieën en schouder.

Maar alle bijzondere dieren, zoals fretten, konijnen, cavia’s, reptielen en vogels wil ik ook graag zien als patiënt in Dodewaard. Ook voor hobbyvarkens en parkdieren, zoals herten, alpaca’s en wallaby’s kan mijn hulp worden ingeroepen, maar dat is meestal op locatie. Afspraken daarvoor kunnen gemaakt worden via de kliniek.

Wie is dierenarts Peter Klaver?

Ik studeerde in 1986 in Utrecht af als dierenarts met als afstudeerrichting bijzondere dieren en tropische diergeneeskunde. Daarna werkte ik een half jaar als dierenarts in Afrika en bijna een jaar in Saoedi Arabië. Na mijn terugkeer in Nederland woonde en werkte ik gedurende dertien jaar als dierenarts en hoofd van de veterinaire afdeling in de Amsterdamse dierentuin Artis. Ik behandelde alle Artis-dieren, van vis tot olifant. Zo deed ik veel ervaring op met een grote variatie aan diersoorten. In die periode presenteerde ik een wekelijks radioprogramma bij Radio Noord-Holland over Artis, en beantwoordde ik vragen van luisteraars over hun huisdieren. Ook werkte ik mee aan ongeveer honderd televisieprogramma’s, onder meer bij Animal Planet en in ‘Alle Dieren Tellen Mee’. In 2001 startte ik met de website www.dierennieuws.nl die nu al twaalf jaar de grootste dierensite van Nederland en België is. Kiwi’s en dansberen In 2001 startte ik mijn eigen adviesbureau voor bijzondere dieren. Daarvoor reisde ik de hele wereld over. Ik ging bijvoorbeeld op zoek naar de kiwi in Nieuw Zeeland, haalde in India en Georgië dansberen van de straat en zette sterilisatieprogramma’s voor straathonden op in India en Moskou. Meer lezen? Zie www.klaver4dieren.nl. Animal Alert Ik ben ook de bedenker van AnimalAlert, – www.animalalert.nl - een systeem waarbij vermiste huisdieren worden opgespoord via sms, email en internet. Dat ook in nauwe samenwerking met de databank voor gechipte huisdieren Petlook – www.petlook.nl - waar ik sinds 2001 intensief bij betrokken ben.

Verder ben ik werkzaam geweest als interim-dierenarts in de Zeehondencrèche Pieterburen, waar ik Lenie ’t Hart ontmoette tijdens de massale sterfte van zeehonden door hondenziekte. Daar gaf ik leiding aan de opvang van veel jonge zeehonden, de zogenaamde huilers in de crèche. Verder heb ik in vele klinieken verspreid over Nederland gewerkt als waarnemend dierenarts bij vakantie en ziekte. In de Spoeddienst in Arnhem draaide ik een groot aantal jaren mee in de weekenddiensten voor zeven dierenklinieken.

Onderwijs en Media Kennisoverdracht is een belangrijke poot van mijn activiteiten. Zo ben ik sinds vijf jaar als gastdocent anatomie werkzaam op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. De afgelopen tien jaar ben ik als docent medische vakken en voeding verbonden aan de hbo-opleiding voor veterinaire natuurgeneeskunde De Silverlinde in Breda. De drie opeenvolgende versies van het ‘Zakwoordenboek van de Diergeneeskunde’, uitgegeven door Reed-Elsevier, zijn mijn grote trots. Een app-versie van dit boek is sinds 4 oktober 2013 te downloaden in de App-store.